

’Savunma Sanayisinde Kullanılacak Hazır Yemeklerde Kullanmak İçin Yüksek Protein İçerikli Buğday Geliştirilmesi ‘’ projesi ile Tübitak Bölge Sergisindeyiz...
‘’Savunma Sanayisinde Kullanılacak Hazır Yemeklerde Kullanmak İçin Yüksek Protein İçerikli Buğday Geliştirilmesi ‘’ projesi öğrencilerimiz Rana Kaplan ve Buğlem Sümeyye Akkafa ve Danışman Öğretmenimiz Goncagül Balasar Ünlü tarafından hazırlanmıştır.
‘’Savunma Sanayisinde Kullanılacak Hazır Yemeklerde Kullanmak İçin Yüksek Protein İçerikli Buğday Geliştirilmesi ‘’ projesi öğrencilerimiz Rana Kaplan ve Buğlem Sümeyye Akkafa ve Danışman Öğretmenimiz Goncagül Balasar Ünlü tarafından hazırlanmıştır.
Hassas Tarım ve Yenilikçi İşleme Teknolojileri konusunda bölgesel kalkınma odaklı olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Karaman Bilim ve Sanat Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen Ar-Ge çalışmaları kapsamında hızlı ıslah yöntemiyle yüksek protein içerikli buğday geliştirilmiş ve Savunma Sanayinde hazır yemeklerde kullanılması önerilmiştir. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Gavgalı’ya ve Rektör Yardımcısı ve Ar-Ge çalışmalarımızın destekçisi olan Prof.Dr. Nevzat Aydın hocamıza teşekkür ederiz.